blog U Wise 2019

2019 komt er al weer aan! Tijd voor lichtjes, gezelligheid, tijd samen. Voor mij is het ook een tijd van terugblikken op het afgelopen jaar en vooruit kijken naar wat het nieuwe jaar me allemaal kan brengen! Heb jij al geëvalueerd wat afgelopen jaar jou bracht? Ben je tevreden? Heb je bereikt wat je graag wilde en dus je voornemens uit december 2017 behaald? En heb jij al vooruit gekeken naar het nieuwe jaar: wat wil je graag dat 2019 je gaat brengen?

Voornemens

Het zijn vaak dezelfde goede voornemens die terugkeren: afvallen, stoppen met roken/drinken, meer tijd voor mezelf, vrienden en/of familie, meer sporten, dingen veranderen (zoals ander werk) en nieuwe dingen leren. Kennelijk zijn dit voornemens die lastig te realiseren zijn, anders zouden ze niet jaarlijks terugkeren.

Volgens mij kun je op drie manieren tot goede voornemens komen.

  1. Bedenk wat je wilt en dat wordt dan je voornemen.
  2. Voel wat je écht wilt en stel dat als voornemen.
  3. Ga in gesprek met jezelf en luister wat jouw onderbewustzijn je over het nieuwe jaar te vertellen heeft.

Het zou mooi zijn als je deze derde manier een keer probeert. Ik weet zeker dat er dan voornemens uitkomen waarvan je aan het eind van 2019 kunt zeggen dat ze behaald zijn.

Onderbewustzijn

Heb je wel eens een goed gesprek met je onderbewustzijn gevoerd? De eerste keer zal het voor veel mensen nog heel onwennig zijn en ben je zoekende of het wel klopt wat je als reactie hoort/voelt. Maar geloof me, je wordt er echt handiger in. Vertrouw erop dat wat komt klopt. En misschien kom je er wel achter dat je dit al automatisch deed!

Hoe doe je dit nu, een gesprek met je onderbewustzijn voeren? Er zijn hierbij een paar belangrijke punten:

  • Weet dat het onderbewustzijn gigantisch intelligent is en dus al jouw vragen kan beantwoorden!
  • Visualiseer dat je onderbewustzijn een persoon is die alles weet.
  • Stel al je vragen, vraag door, totdat je voelt dat het helemaal klopt en je geen vragen meer hebt.
  • Weet ook dat je onderbewustzijn vaak in metaforen / beeldspraak spreekt. Vraag daarom altijd door, totdat je het gevoel hebt dat alles wat je wilt weten beantwoord is.
  • Blijf bij elk antwoord voelen of het klopt. Als je twijfelt, voel dan of het antwoord uit je hoofd of vanuit je onderbewustzijn komt. Dit is een kwestie van trainen en kan wat tijd kosten. Maar houd vol en vertrouw!

Als je op deze manier je voornemens samenstelt, weet ik zeker dat er een hele grote kans van slagen is!

 

Wat je mooie voornemens voor het nieuwe jaar ook mogen zijn, ik hoop dat dit in ieder geval  op je wensenlijstje 2019 staat.

Geniet – Heb lief – Lach – Leef je leven