Training Organisatie opstellingen van U Wise

Organisatie opstellingen

Opstellingen of systemisch werk is de laatste jaren sterk in opkomst. Het meest bekend zijn de familie opstellingen. Een opstelling is echter ook zeer geschikt voor organisaties of teams. Bijvoorbeeld voor:

  • Het herkennen van onderliggende patronen in de organisatie.
  • Het oplossen van een probleem dat al langere tijd speelt in je organisatie.
  • Gezamenlijk helder krijgen en keuzes maken wat de richting is die je met elkaar uit wilt gaan.

Systeemtherapie

Opstellingen is een systeemtherapie die van grote betekenis kan zijn voor de toekomst van de organisatie. Tijdens een organisatie opstelling gaan we net als bij ’het afstemmen’ terug naar de kern van een vraagstuk. Door medewerkers of plaatsvervangers van hen (representanten) letterlijk in een ruimte neer te zetten, wordt die kern duidelijk voor iedereen.

Inzicht

Representanten geven tijdens een opstelling informatie over het bewuste en onbewuste deel van de vraag of het probleem. Zij laten zien en/of horen waar de balans verstoord is en maken verborgen of half bewuste verbanden zichtbaar. Hierdoor ontstaat een dieper inzicht bij alle deelnemers.
Door interventies van Wieteke komen antwoorden en oplossingen naar voren waar je als organisatie of team én als werknemer verder mee kunt. Niet alleen op dat moment. Ook na de opstelling kan dit nog lang doorwerken en voelbaar zijn in de hele organisatie.

Voor wie

Een organisatie opstelling is voor een afdeling (team) of organisatie die steeds tegen dezelfde vraag oploopt tijdens het werk en daardoor in een vicieuze cirkel lijkt te draaien. Dit kunnen vragen of problemen op aller organisatiegebieden zijn, zowel bedrijfsmatige als personele vraagstukken.
Uiteraard brengt Wieteke tijdens de opstellingen haar kwaliteit van ‘het afstemmen’ in.

Interesse?

Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.